1-مقدمه ای در خصوص تمایل رایمگ برای جذب داوران تخصصی

    جهت افزایش کیفیت نشریات علمی کشور ، لازم است تا از دانش داوران متخصص در هر حوزه جهت ارزیابی مقالات بهره گرفت. به همین منظور ، مدیریت رایمگ از اساتید فرهیخته جهت عضویت در سامانه رایمگ به منظور بهره مند شدن از تخصص ایشان در امر ارتقای کیفی نشریات دعوت می نماید.

    2-مزایای داوری برای نشریات رایمگ

    با توجه به وجود بانک تخصصی داوران در رایمگ ، سردبیر هر نشریه با مراجعه به بانک داوری امکان انتخاب داور تخصصی را خواهد داشت. داور رایمگ، امکان دسترسی به آخرین یافته های علمی پیش از آنکه در دسترس عموم قرار گیرد را با مطالعه مقاله به عنوان داور را دارد و از آنجا که در آینده نزدیک تمام نشریات علمی کشور در رایمگ قرار خواهند گرفت، لذا احتمال انتخاب داور متبحر برای چند نشریه می باشد. همچنین در آینده امکان امتیاز دهی به داوران در این سامانه وجود خواهد داشت که در نهایت باعث ارتقای کیفی سطح داوری در نشریات علمی کشور خواهد شد . داوری در رایمگ اعتبار علمی در رزومه داور را خواهد داشت

    3-توضیح نحوه ثبت نام کردن داوران داوطلب در رایمگ

    در حال حاضر در ابتدا تمام کاربران دارای سطح دسترسی نویسنده می باشند.سردبیر یک نشریه و یا مدیر رایمگ امکان تغییر نقش کاربر رایمگ به داور رایمگ را خواهد داشت.

    4- فرایند انجام داوری

    پس از ارسال مقاله ، کارشناس نشریه اقدام به بررسی اولیه مقاله نموده و در صورت تکمیلبودن ، مقاله به سردبیر ارسال می گردد. سردبیر پس از بررسی مقاله از لحاظ مرتبط بودن با نشریه ، مقاله را برای داوران ارسال می کند. داور در پنل خود امکان مشاهده مقالاتی که به ایشان جهت داوری ارسال شده را دارد و می تواند نظرات خویش را در رابطه با مقاله برای نویسنده و یا سردبیر ثبت نماید. سامانه رایمگ از طریق پست الکترونیکی نیزبه صورت خودکار با داور در ارتباط می باشد.در صورت تاخیر داور، این امر به صورت خودکار به اطلاع داور خواهد رسید.

    5- راهنمای سیستم برای داور

    • پنل مقالات در انتظار داوری:

    در این بخش که در واقع داشبورد شما می باشد می توانید لیست مقالاتی که برای داوری برای شما ارسال شده است را مشاهده نمایید. در ضمن از طریق ایمیل نیز به شما اطلاع داده میشود که مقاله جدیدی جهت داوری ارسال شده است. در ایمیل درخواست داوری، عنوان و چکیده مقاله وجود دارد که می توان گزینه های "تمایل به داوری"، "عدم تمایل به داوری" و"کارتابل داوری" وجود دارد. در ستون داوری موجود در کارتابل داوری ، وضعیت "داوری اولیه" نشان دهنده این است که برای اولین بار این مقاله برای داوری به شما ارسال شده است. همچنین "داوری مجدد" نشان دهنده این است که برای بار دوم این مقاله جهت داوری به شما ارجاع داده شده است. در صورتی که تمایلی به داوری مقاله ای ندارید ،عدم تمایل خود به داوری را از طریق گزینه موجود در ایمیل و یا گزینه موجود در کارتابل، اعلام نمایید.

    به طور خلاصه امکانات موجود در پنل داوری به شرح زیر است:

    • امکان مشاهده چکیده و متن کامل مقاله
    • امکان انتخاب گزینه عدم تمایل به داوری پس از رویت متن کامل
    • امکان ارائه توضیحات برای هر یک از سوالات داوری و تخصیص امتیاز برای هر سوال
    • محاسبه خودکار امتیاز
    • امکان ارسال نظرات به سردبیر، نویسنده
    • امکان مشاهده مقالات داوری شده قبلی